Waarom zijn we Healthy Baby Club begonnen?

Welkom op de website en specifiek de blog van het nieuwe concept 'Healthy Baby Club'. Een nieuw concept gelanceerd in 2020 door ouders voor ouders. Trots dat we dit nieuwe concept met jou als ouder mogen delen. In deze eerste blog zoomen we in op de waarom vraag. Waarom Healthy Baby Club? En ook op de vraag wat nou onder biologische babyvoeding verstaan wordt. Voor nu wensen we je veel lees plezier!

Tegenwoordig proberen we allemaal bewuster in het leven te staan, om dit te bewerkstelligen moeten we terug naar de basis, namelijk: verantwoorde voeding. We zijn ons steeds meer bewust van de manier waarop voedsel geproduceerd wordt en wat voor ons daarbij belangrijk is. Het moet allemaal gezonder, suikervrij, palmolievrij, zoutarm en bovenal zoveel mogelijk biologisch zijn. Helaas hebben we in Nederland niet veel babyvoeding die allemaal aan die voorwaarden voldoet, echter wil je wel het beste voorschotelen aan je baby en kind. Dat is precies de gedachtegang die wij als ouders ook hebben. Onze kinderen zijn nu voorbij de leeftijd dat ze (dagelijks) knijpfruit aten (al vindt onze zoon van 3 jaar het soms nog lekker om te smikkelen van een knijpfruit), maar het snacken gebeurd nog regelmatig. We gingen dan ook enkele jaren geleden op zoek naar verantwoorde tussendoortjes, maar werden door het beschikbare aanbod teniet geslagen. 

Het startpunt van ons concept

Tijdens onze vakanties in het buitenland stonden we altijd versteld van de babyvoeding en kindersnacks (waar wel grote gangpaden vol beschikbaar waren) en keken dan ook echt onze ogen uit. We hebben toen de tijd genomen om te kijken wat we wilden geven aan onze kinderen en mocht het in de smaak vallen dan zouden we groots inslaan voor thuis in Nederland. Zo gezegd zo gedaan, we lazen de ingrediëntenlijsten en maakte een selectie. De belangrijkste pijlers waren voor ons dat het biologisch moest zijn, met zo weinig mogelijk suiker en zout. De kinderen konden niet wachten en het smaakte ze ook echt goed. Uiteraard gaven we de kinderen echt niet elke dag knijpfruit of snacks, maar het is super handig als je geen tijd hebt of ze een keer een andere smaak en textuur wil laten proeven. Het was dus vaak een tussendoortje thuis, of als we op pad gingen (want wie wil er nu allemaal verschillende vershoudbakjes meenemen met eigengemaakte prutjes; teveel gedoe.) Omdat de producten die we gaven verantwoord waren, was het overigens niet erg als ze een keer “teveel” ervan kregen. Dit was dan ook het startpunt voor het ontwikkelen van ons nieuwe concept ‘Healthy Baby Club. 

De stempel ‘biologisch’ dragen?

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag tijdens de ontwikkeling van ons concept. Eigenlijk is dit vrij goed gereld in Europa. Biologisch betekent dat er is voldaan aan Europese regels voor het welzijn van dier, plant en bodem. Europa heeft bepaald aan welke eisen er voldaan moet zijn en dat is vastgelegd in een verordening van de Europese Unie die voor alle 28 lidstaten geldt. Dat betekend dat ‘biologisch’ in Duitsland, Engeland en in Bulgarije hetzelfde is als in Nederland. Biologische producten zijn herkenbaar aan de keurmerken ‘Eko’, ‘Europees Biologisch’ en ‘Demeter’

Van idee naar lancering

Als wij als ouders struggelde met het vinden van verantwoord en biologisch baby- en/of kindervoeding dan kon het niet anders zijn dat andere ouders daar ook tegenaan liepen. We gingen dan ook op onderzoek uit om te kijken of het mogelijk was om deze merken naar Nederland te halen, zoals je kunt zien zijn we daarin geslaagd en zijn we dan ook super excited om jullie kennis te laten maken met deze producten. Wij focussen ons als Healthy Baby Club in eerste instantie alleen op niet-vlees producten. Alles is dus organisch en afkomstig van plant en bodem.

De gedachtegang van Healthy Baby Club is altijd geweest dat we een community willen opbouwen door en vooral met ouders. Je kan hier terecht voor, vragen, advies, inspiratie en bovenal goedgevulde, verantwoorde en biologische babyvoeding- en verzorginsboxen die je maandelijks of eenmalig kunt bestellen. Boxen die jouw leven als ouder makkelijker maken. Biologische producten voor de leeftijdcategorie van 6 maanden tot en met 12+ maanden. Momenteel hebben we een 6+ maanden, 8+ maanden en 12+ maanden babyvoeding box. Waarbij het voor ons draait om verantwoord en de onbereikbare producten bereikbaar maken voor alle ouders. Because we care!

BoxNu 10% korting op de maand boxen!Bestel je eerste box
Bestel je eerste boxBoxNu 10% korting op de maand boxen!